Inspiratie Heineken Nike schoen

25 maart 2010 | Gonnie

4

Met welk WK-gadget komt Heineken dit jaar?

Er zijn een aantal adverteerders van wie we hoge verwachtingen hebben dit jaar. In dit rijtje horen onder andere Nike, ING (hopelijk wel zonder worn-out Ellen), Albert Heijn en Heineken. De laatste twee spreken extra tot de verbeelding, omdat ze elk toernooi met gadgets komen.

Wellicht denk ik wel teveel in the box met de twee voorgaande toernooien in mijn hoofd (in 2006 was er de Luidsprekerhoed – hier nog te koop -  en in 2008 de Trom-pet ), maar laten we eens bedenken hoe de briefing van Heineken eruit moet hebben gezien:

1. Spraakmakend gebruiksvoorwerp, liefst op meerdere manieren te gebruiken, eventueel iets met geluid (maar niet teveel gezien de stadionverboden, en moet in dat geval bovendien kunnen concurreren met de vuvuzela’s van de Zuid-Afrikanen)
2. Meerwaarde bieden bij aankopen (en dus upsell faciliterend)
3. Links met bier, voetbal en niet te vergeten Zuid-Afrika
4. Ook zonder Heineken logo moet duidelijk zijn dat de gadget ‘alleen maar afkomstig kan zijn van Heineken’ (ook gezien FIFA-sponsor Carlsberg, en de strijd met South African Breweries)

Ik kom zelf helaas tot weinig verheffende associaties:
Apartheid, criminaliteit, werkloosheid, armoede, AIDS. Hm. Zo’n overhemd dat Mandela altijd draagt: een versie met groen en oranje wordt waarschijnlijk afzichtelijk. De gezamenlijke historie, VOC, Jan van Riebeeck. Big Five: de oranje leeuw is al geclaimd door ING. En ohja, Zuid-Afrikaanse wijn. Maar daar kun je ook niet veel mee voor deze klant. Of je moet een Bierroute gaan uitzetten natuurlijk.

Heeft iemand betere ideeën?
Voor inspiratie, lees op Molblog over de gadgets die tijdens de Nationale Marketing Strijd 2007 voor een soortgelijke briefing werden bedacht, waaronder klompen slash biertrays en reddingsvesten slash trommels. En wie hier durft te klikken, vindt ook nog een vrij bijzondere suggestie.

Zie ook:
Heineken WK-gadget 2010: inderdaad de pletterpet
Met welke WK-mascotte komt Albert Heijn dit jaar?
Met welke BN’er komt ING dit jaar?Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


4 reacties op Met welk WK-gadget komt Heineken dit jaar?

 1. Bert :

  Leuk, wist niet dat er een EK was dit jaar!

 2. Haha, oh my god. Check, dank Bert!

 3. Peter :

  Vergeet blokker niet want het brulshirt voor groot en klein wordt wegens de wk in Afrika geprolongeerd en voor de dames zijn er de bongostampers!
  Dit wordt echt een hit!
  Pd

 4. Haha kwam deze site tegen! Echt leuke WK dingen ook voor vrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief