Inspiratie Schermafbeelding 2014-04-14 om 12.17.09

15 april 2010 | Gonnie

0

Nederland – Japan: de leeuw vs de kraai

Voor een voetbalwedstrijd moet je natuurlijk fit zijn en een tactiek hebben. Maar het is ook verstandig je te verdiepen in het spel van de tegenstander. Daarom gaan we eens kijken naar wat onze vijand doet in voorbereiding op het WK. Vandaag is aan de beurt: Japan, dat we tegenkomen in de tweede wedstrijd. Daarom hierbij Japanse Adidas WK-commercial, genaamd ‘The Feather leads to the revolution’. Eh, wat? Ook een ondertiteling ontbreekt.

 

Met hulp van mijn Japanse vriendinnetje Sayori, kom ik achter een aantal zaken. De hoofdrolspeler, de held, is de 31-jarige middenvelder Nakamura Shunske. Hij is in gesprek met de Yatagarasu, de kraai met drie poten, die het symbool is van het Japanse team. Samengevat: Shunske is ‘the chosen one’, die in de tweede helft met een vrije trap voor de overwinning moet gaan zorgen.

Even serieus, wat begint een kraai (ook al heeft hij een extra poot) nu tegen een leeuw? Ik maak me geen zorgen. Een leeuw tegen een ontembare leeuw (Kameroen), dat wordt spannender. En die zuurstofflessen, zou dat nu echt helpen? Ik zeg: 2-0.Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief