Inspiratie no image

16 april 2010 | Gonnie

0

Castle heet WK-fans welkom

In Zuid-Afrika woedt een bieroorlog tussen South African Breweries (SAB) en Heineken. Amstel is duur (Heineken is overigens nog duurder, want import), en geeft dus status, en is momenteel erg in trek bij de Zuid-Afrikanen. Ook al woont een Zuid-Afrikaan in een matchbox house of zelfs in een golfplaten versie, als het even kan, staat er een tv en is er beltegoed voor de mobiele telefoon.

Anyway, hierbij de WK-commercial van Castle, het grootste biermerk van SAB en sponsor van het nationale ‘Bafana Bafana’ elftal. Dit is dus de brouwer die fluistercampagnes houdt in de townships met het verhaal dat Amstel tegenwoordig met ander water wordt gebrouwen en dus anders smaakt. Lekker 1.0, maar zeer effectief.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=i0-mFGNltds]

Zo leer je nog een beetje Zuid-Afrikaanse slang ook: ‘Welcome to our home bru’. Wel slim. De  eerste merken die je tegenkomt als je je koffers van de band hebt gehaald, zijn vaak de merken die je als toerist veilig vindt. En Castle is prima te drinken.Tags: , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


0 reacties op Castle heet WK-fans welkom

 1. Dag Gonnie, je kent Castle natuurlijk, van je tijd in Zuid-Afrika!

  En dan was er nog Lion Lager. Ook van SA Breweries.

  Er leeft een hoop kinnesinne bij SAB Miller als je het over Amstel hebt. Tot in 2007 liet Heineken dit bedrijf, SAB Miller, jaren lang Amstel Lager zelf brouwen, maar toen bleek dat de brouwkwaliteit te wensen overliet, verbrak Heineken het contract met de Zuid-Afrikanen.

  Nu is het Zuid-Afrikaanse bedrijf Diageo in de prijzen gevallen om het bier te brouwen, met Heineken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief