Merken no image

10 mei 2010 | Gonnie

0

Supermarkt WK-promoties op een rij

Volgens nu.nl is er nog geen echte oranjekoorts. Desondanks beginnen een aantal supermarkten vandaag met hun WK-actie. Nog niet alle supermarkten hebben van zich laten horen, maar hieronder een voorlopige samenvatting van de WK-promoties.

Spar
Sparky, een dennenboompje in voetbaltenue. Vanaf maandag 10 mei tot en met zaterdag 19 juni ontvangen Sparklanten bij elke besteding van € 10 aan boodschappen een gratis Sparky-munt. Daarnaast kunnen er bij aankoop van wisselende reclame artikelen extra Sparky-munten worden gescoord. Tegen inlevering van maar 2 Sparky-spaarmunten ontvangt de Sparklant een gratis WK Sparky. Verder kan er een bijbehorend WK voetbalspel worden gekocht voor € 2,99.

Hoogvliet
Begint op 19 mei met de Stacky’s, volgens de supermarkt: ‘stapelgekke beesten’.

Lidl
Lidl voert vanaf aanstaande maandag de Oranje- en Afrika Weken, met onder andere bobotie, WK-toverballen (wellicht helpen ze) en een typisch Zuid-Afrikaans product als Savannah cider (advies: niet drinken). Lidl gaat dus echt voor een aangepast assortiment, leuk! Er wordt geen mascotte gratis weggegeven, wel kun je de WK-box kopen. Voor €7,50 krijg je een aantal producten plus de oranje toeter (daar is ‘ie weer) en de WK-scorekaart, waarschijnlijk om de standen bij te houden. Met een quiz op de website tot slot is een barbecuefeest te winnen.

Coop
Buddie, oranje figuurtje die aan een keycord om je nek kan hangen, laat een oranje yell horen als je erin knijpt. Klanten krijgen vanaf 16 mei 6 weken lang bij aankoop van geselecteerde producten, een Oranje Buddy cadeau. Elke Oranje Buddy heeft een eigen, unieke oranje yell. In totaal geeft Coop iedere week 16 verschillende Oranje Buddies  weg bij aankoop van populaire producten. Coop doet dit zes weken lang; dit impliceert een aanname dat Oranje er na de kwartfinales wel uitligt.

Dirk/Bas/Digros
WK-handjes, klein plastic poppetje, bekend van Disney XD filmpjes, net als bij Spar met bijbehorend voetbalspel. Vanaf zondag 9 mei krijgt de klant bij elke 15 euro aan boodschappen of bij de geselecteerde producten  een gratis WK Handje.

Volgens NOS is bij ALDI en Jumbo het beleid er niet naar om niet aan spaaracties te doen, om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Wel is er in het assortiment veel aandacht voor oranje producten. Regionale supermarkten Deen en Dekamarkt, en landelijke supermarkten Albert Heijn en Super de Boer moeten nog komen met hun WK-acties.

Zie ook:
Deze artikelen over supermarktacties
Dirk van den Broek – WK-handjes
Coop’s Buddie steunt – tot de kwartfinales
Met welke WK-mascotte komt Albert Heijn dit jaar?
Albert Heijn: hoe wordt een actie een rage?Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


0 reacties op Supermarkt WK-promoties op een rij

 1. Pinkeltje :

  Ik vind het een beetje matig allemaal.
  Alleen maar rare figuurtjes. Waar zijn de nederlands elftal poppetjes dit jaar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief