Merken Heineken Pletterpet

20 mei 2010 | Gonnie

6

De pletterpet Heineken WK-gadget 2010

Ondanks dat Adformatie dacht dat het wellicht een afleiding was voor de echte WK-gadget, is het ‘m toch echt: de pletterpet. Kon natuurlijk ook niet missen: eerst was er al het conflict met het promotiebedrijf dat de helm eigenlijk zou gaan produceren, daarna kwam er het etiket met een verwijzing, en vanochtend stond er een still uit de commercial op Flickr.

Heineken Pletterpet2

Leuk! De pletterpet is een mijnwerkershelm – genaamd de makaraba - die door Zuid-Afrikaanse voetbalfans traditioneel zelf wordt gemaakt. Hij wordt beschilderd in de kleuren van de favoriete club en er wordt ook vaak een idiote bril bij gedragen. Het woord pletterpet wordt overigens nauwelijks gebruikt in Zuid-Afrika, maar ach, wat boeit het. De commercial is wel erg authentiek. De uitvinder van de versierde mijnwerkershelm als supportersgadget is Alfred Baloyi, hij speelt dan ook de hoofdrol in de spot. En je kunt, net als de Zuid-Afrikanen, een persoonlijk tintje geven aan de helm met behulp van het stickervel.

Hierbij de commercial:

 

Zie ook:
Heineken WK-gadget 2010: inderdaad de pletterpet
Ruzie om mijnwerkershelm (pletterpet?) HeinekenTags: , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


6 reacties op De pletterpet Heineken WK-gadget 2010

 1. Koen :

  Deze is wel nog niet in de winkel volgens mij of wel???

  Geweldige site trouwens zag het in de krant en direct aan favorieten toegevoegd

  GR

 2. Dankjewel Koen! De pletterpet is verkrijgbaar in supermarkten en slijterijen, voor €10,99, inclusief 8 blikjes bier.

 3. bbhein :

  ze zijn vandaag afgeleverd in de grote magazijnen in nl winkel distributie ben ik niet van op de hoogte , ik heb hem hier naast me liggen. ziet er goed uit stevig en een echte topper, ben trots om voor de fam heineken te werken want dat is het 1 grote fam. allemaal veel plezier

 4. Arjen :

  Vanaf Volgende week in de winkels, prijs en inhoud van Gonnie klopt. Goed op de hoogte!

 5. Pingback: [Blog] Hoe werkt dat nu eigenlijk, een inhaker met een gadget

 6. Pingback: DEEL 7: BIER & TIETEN IN FREIBURG (De Bavaria Blogs, de achterkant van het marketingverhaal over de Babes) | VLIEG OP DE MUUR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief