Merken Kosten per supermarktgadget

24 mei 2010 | Gonnie

0

Spaar alle Bungels, voor slechts 75 euro per stuk

Leuk, cijfers! Ik wilde al een #durftevragen tweet sturen voor de hulp van een wiskundige, want zelf ben ik niet zo sterk in kansberekening. Maar het tv-programma Kassa heeft Tammo Jan Dijkema en Vincent van der Noort al laten uitrekenen wat het kost om de verschillende supermarkt WK-gadgets bij elkaar te sparen.

Zie hieronder de tabel met de kosten. Deze tabel gaat uit van de kosten voor 1 sparend kind. Er kunnen natuurlijk ook twee kinderen samen sparen voor twee volledige collecties, dan worden de kosten natuurlijk lager, omdat ze de dubbele gadgets kunnen ruilen. Zie hier (PDF) de cijfers voor als er meerdere kinderen samen sparen.

Een leesvoorbeeld voor de Gogo’s van C1000. Er zijn 90 verschillende Gogo’s te sparen. Om al deze unieke Gogo’s te verzamelen zonder te ruilen met anderen, moet je er 456 hebben. Bij C1000 krijg je bij elke € 10 een Gogo, dus ben je in totaal (456 x € 10 =) € 4.560 kwijt voor één volledige collectie Gogo’s. Dit is wanneer je geen actieproducten koopt. Doe je dit wel, bijvoorbeeld 2 actieproducten à € 2 per besteding van € 20, dan kost het je € 3.040. Wanneer je heel fanatiek bent en juist alleen maar actieproducten koopt, ben je een stuk goedkoper uit: € 912. Maar niet elke supermarkt geeft de mascottes weg bij actieproducten. Vandaar dat je bij bijvoorbeeld Hoogvliet geen verschil ziet tussen de kolomen ‘zonder actieproducten’ en ‘met 1 actieproduct’. Super de Boer geeft juist alleen mascottes weg bij actieproducten.

De laatste kolom laat zien wat de gemiddelde besteding is bij de meest voor de hand liggende scenario’s. Daar zie je dat één unieke Bungel van Super de Boer je 75 euro kost in geval van één sparend kind.



Tags: , , , , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief