Bestedingen Tompouce

8 juni 2010 | Gonnie

0

Oranjekoorts in supermarkten komt op gang

Nederland begint voorzichtig oranje-producten te kopen in de supermarkten. Het percentage huishoudens dat een product koopt uit het door GfK geselecteerde oranje-winkelmandje ligt nu op 6,2. Hiermee staat de tompouce-index op 72. Dit is bijna het niveau van 2008, maar het niveau van het WK 2006 wordt nog niet gehaald.

De populairste oranje-producten uit het mandje zijn: Lipton WK-producten met glas, de Page WK-rollen, Campina Oranjevla, de Buys WK-zoenen en de Babybel kaasjes. Vooral gezinnen en tweeverdieners zijn geneigd oranjeproducten te kopen. Dit geldt ook voor consumenten in de provincies Friesland, Flevoland en Noord-Holland.

De additionele omzet in de supermarkten was in de afgelopen week (22) € 7 miljoen. Het gaat hier om extra omzet ten opzichte van een gemiddelde week in 2010. De verwachting is dat de Oranjekoorts in deze week boven het Koninginnedag-ijkpunt komt.

Dirk, Bas en Digros delen alleen deze week nog handjes uit. Tegen de tijd dat de strijd om de extra supermarktomzet dus echt begint, is één van de redenen om naar deze formules te gaan, afgelopen. Ik weet niet wanneer de overige formules door hun voorraad heen zijn, maar de late start van Albert Heijn is gezien bovenstaande cijfers dus niet zo’n slechte strategie.



Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief