Media Gratis geld

11 juni 2010 | Gonnie

0

Marktplaats als graadmeter voor oranjekoorts

Leuke invalshoek in een artikel op Telegraaf.nl: Marktplaats als indicator voor de oranjekoorts en de populariteit van de WK-gadgets. Want ook hier is er een kwestie van vraag en aanbod. Afhankelijk ook van schaarste natuurlijk, want de Dutch Dress is op de site al uitverkocht, en is niet in alle supermarkten verkrijgbaar. En dat blijkt op Marktplaats: het oranje jurkje van Bavaria wordt meer dan tweeduizend keer aangeboden, maar er is maar liefst 36.000 keer naar gezocht.
 
Volgens Marktplaats zijn Nederlanders echte verzamelaars. ‘Als mensen eenmaal beginnen aan een collectie, willen ze die simpelweg compleet hebben.’ De verzamelwoede gaat volgens haar zo ver dat mensen bereid zijn te betalen voor een artikel dat eigenlijk gratis is. Bijna alle oranjegadgets worden aangeboden op de site. Opvallend is ook dat de Beesies die pas sinds maandag verkrijgbaar zijn al een plek in de top 10 van WK-artikelen innemen.’

Uit cijfers van Marktplaats lijkt de oranjekoorts heftiger dan twee jaar geleden tijdens het EK. ‘De zoektermen naar oranje en WK zijn voor het toernooi al veel hoger dan tijdens evenement twee jaar geleden’.



Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief