Merken I ambush

16 juni 2010 | Gonnie

0

Merkenbureau Zacco: ‘FIFA handelde correct’

Ik tweette over mijn artikel van gisteren: “FIFA-actie terecht? Ja. Slim? Nee.” Niet iedereen was het met me eens, maar de discussie ging al voornamelijk over of de stunt nu ambush marketing was, of niet: er was toch geen merk zichtbaar? Zojuist verscheen er een artikel op Telegraaf.nl waarin merkenbureau Shieldmark, pardon Zacco, aangeeft dat FIFA in ieder geval correct heeft gehandeld door de zaak te onderzoeken.

Volgens Zacco “geeft de Zuid-Afrikaanse wet FIFA de mogelijkheid om, samen met de politie, te onderzoeken of er sprake is van verboden ‘ambush marketing’. De Zuid-Afrikaanse Trade Practice Act en de Merchandise Marks Act verbieden volgens Zacco elke vorm van ambush marketing, het verschijnsel dat een niet-sponsor op creatieve wijze een graantje meepikt van een gesponsord evenement.”

“De wet kwalificeert ambush marketing zelfs als een strafbaar feit. De overtreder kan niet alleen een boete krijgen maar ook gevangenisstraf. Bij verdenking van ambush marketing, mag de politie verdachten verhoren om te onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten.” Of het vervolgens ambush marketing is, moet dan dus nog blijken.

Terecht? Ja dus.
Correct? Nouja, correct… FIFA heeft niet de juiste mensen gearresteerd. Naar mijn mening moet Peer Swinkels de eerstvolgende vlucht naar Johannesburg nemen en zelf verantwoordelijkheid nemen.
Slim? Nee, nog steeds niet.Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


0 reacties op Merkenbureau Zacco: ‘FIFA handelde correct’

 1. Dagsê, Gonnie!

  Ongelooflik, nè? Miskien sou die Blatter-sindikaat dit wel waardeer het as dié poppies met oranje rokkies van Adidas rondgeloop het.

  Ek het netnou gehoor dat FIFA vir Bavaria aangekla het weens hierdie lokval-bemarking.

  Groete,

  Marcel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief