Merken Blije Bavaria Babes

16 juni 2010 | Gonnie

0

Van den Wall Bake: “Bavaria moet nu stoppen”

Lees hier het hele verhaal over de Bavaria-babes Dutch Dress guerrilla-actie.

Bavaria moet nu ontzettend oppassen met het vervolg van de WK-campagne. Nadat gisteren bekend werd dat de stunt wel degelijk een commerciële actie van Bavaria zelf was, sloeg het sentiment al een beetje om. Vanochtend verscheen een artikel op de voorpagina van De Telegraaf over dat de promotiedames zich misbruikt voelden. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.

Sportmarketing-goeroe Frank van den Wall Bake geeft tegenover de Volkskrant aan dat Bavaria onmiddellijk moet stoppen met de marketingstunt op het WK Voetbal met de oranje bierjurkjes, voordat de stemming omslaat en het bedrijf schade oploopt. ”Het was een redelijk briljante actie, die veel mooie publiciteit heeft opgeleverd. Maar als er mensen gearresteerd worden en in de cel dreigen te belanden, moet je erg oppassen. Dan kan de emotie die je wilt oproepen met de actie snel omslaan in heel negatief. Bavaria moet niet hoogmoedig worden.’

Er is nog niet besloten of de actie met de ‘Dutch Dress’ zaterdag bij de volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal wordt voortgezet. Maar Van den Wall Bake is duidelijk: “Zeker niet doen. Stoppen met de actie, nu onmiddellijk.”

Helemaal mee eens. Volgens mij moet Bavaria nu vooral het boetekleed aantrekken en zijn verantwoordelijkheid nemen. Het zou ook slim zijn promotiedames Barbara en Mirthe uit, die niet al te slimme dingen zeggen, nu uit de picture te halen. Er is een Twitter-account, Dutchdress, dat alle tweets over Bavaria retweet. Het zo expliciet exploiteren van je succes, deze borstklopperij, komt niet zo sympathiek over. Ook de FIFA beschuldigen van intimidatie vind ik niet erg sterk. Je hebt zelf een dag lang de internationale media gedomineerd door een niet helemaal eerlijk trucje, dan moet je ook voor de gevolgen instaan.Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


0 reacties op Van den Wall Bake: “Bavaria moet nu stoppen”

 1. Johan :

  Wat een kul verhaal!

  • Leuk stuk! Het wordt me alleen niet duidelijk is wat jouw visie is wat Bavaria nu moet doen. Frank van den Wall Bake – duidelijk niet jouw beste vriend – zegt niet dat het geen goede stunt is geweest (zie http://www.sportknowhowxl.nl/index.php?pageid=nieuws_detail&catid=nieuwsberichten&cntid=4855); hij zegt alleen dat Bavaria nu heel voorzichtig moet gaan handelen en in ieder geval niet verder moet gaan met de stunt.

   • @Gonnie, Van den Wall Bake zit in het kamp van de concurent. Mijn visie is dat Bavaria in de eerste plaats moet zorgen dat de Nederlandse meisjes zo snel mogelijk uit Zuid Afrika gehaald moeten worden. Maar ze krijgen al steun van buitenlandse zaken. En daarnaast doorgaan met de actie. Het publiek pakt overigens de actie al op dus alleen wat extra jurkjes laten maken is genoeg.

    • Kamp zou ik niet willen noemen, maar banden zijn er natuurlijk wel. Ik ga er vanuit dat van den Wall Bake hier spreekt als sportmarketingdeskundige. Ik ben het met hem eens als hij zegt dat Bavaria nu de zaken niet op de spits moet drijven. Onafhankelijk van wat FIFA vindt, moet Bavaria het nu genoeg vinden. Ik zou niet weten wat nu nog een doel zou kunnen zijn, een toevoeging op het enorme succes dat al is behaald. Het risico is gewoon heel groot dat er nu iets gebeurt dat negatief is voor het merk, zelfs nu zelf het succes uitdragen is gevaarlijk. Wat ik wil zeggen met de post is in het kort: Geweldig gedaan, kan niet beter, geniet nu in alle rust van het succes en het WK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief