Sponsoring no image

22 juni 2010 | Gonnie

0

Franse bedrijven stoppen met inhaken op Les Bleus

Vanochtend op Volkskrant.nl: een aantal Franse bedrijven gaat stoppen met hun campagne rondom het Franse team. Crédit Agricole (zie commercial) ziet er geen heil meer in en ook fastfoodketen Quick heeft zijn commercial met onder andere Anelka stopgezet. Carrefour, official partner van de nationale ploeg, zet de sponsoring voorlopig voort. Kledingsponsor Adidas is wel ‘ontsteld en bedroefd’ maar laat het team ook nog niet in de steek.

De prestaties van het team zijn dramatisch, net als de sfeer binnen het elftal. Tijdens de wedstrijd tegen Mexico was de stand bij rust 0-2 en Anelka was zo gefrustreerd dat hij coach Domenech toeschreeuwde: ‘Laat je in je kont neuken, vuile hoerenzoon.’ Anelka werd naar huis gestuurd, de groep wilde niet meer trainen, een official bij de voetbalbond legde zijn functie neer en zelfs Sarkozy bemoeide zich ermee. Er is zelfs sprake van dat Frankrijk de laatste kleine kans om zich voor de achtste finales te plaatsen – de wedstrijd vanmiddag om 16.00 uur tegen Bafana Bafana - laat schieten.

Over het algemeen lijkt het veiliger om een team te sponsoren dan een individuele sporter. Denk bijvoorbeeld aan het leger minaressen van Tiger Woods, en de coke-verslaving van Yuri van Gelder. Het is zeldzaam, maar een schaamteloze vertoning van een heel elftal komt dus ook voor.Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief