Onderzoek no image

22 juni 2010 | Gonnie

0

Liever naar de tandarts dan kijken naar het WK

Gisteren in Parool: een vraaggesprek met Coen Kempen van onderzoeksbureau Memo2, dat bijna 1.000 vrouwen ondervroeg over hun gedrag tijdens het WK voetbal. Zie hier de volledige slideshow. Er zijn dit jaar veel WK-gadgets ontwikkeld voor vrouwen. Deze gadgets worden uiteraard geïntroduceerd met allerlei positieve onderzoeksresultaten die laten zien dat vrouwen zo dol zijn op voetbal, álle wedstrijden kijken en precies weten hoe de buitenspelregel in elkaar zit.

Maar er is natuurlijk altijd nog een groep vrouwen die niet op het WK zitten te wachten, zo’n 25%. Bijna 60% van deze voetbalhaters gaat nog liever het huis schoonmaken dan naar voetbal te moeten kijken, en een derde zegt zelfs de voorkeur te geven aan de tandartsstoel.

Van de voetballiefhebbers geeft 44% aan geen WK-gadgets bij de supermarkt te sparen. 41% doet dit wel, maar gaat er niet voor naar een andere supermarkt, terwijl 8% wel voor een gadget een andere formule bezoekt. Dit komt meestal doordat de kinderen daarom vragen.

De vrouwen die wel naar het WK kijken, doen dit voornamelijk vanwege de gezelligheid (34%) en het feit dat het om een nationaal feest gaat (27%). 19% kijkt om zo mee te kunnen praten met de rest te kunnen praten, en vijf procent kijkt voor de mannen. En dan blijft er nog 27% over die de echte voetbalfans zijn: zij kijken om Oranje te supporten.Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief