Inspiratie no image

22 juni 2010 | Gonnie

0

Oranje-bashing in Duitse Fisherman’s Friends commercial

Michael van Os maakt zich er op zijn blog Reclamewereld heel boos over: een Duitse commercial van Fisherman’s Friend. Ja, een Duitse commercial. En je raadt het al… Waar vele Nederlandse merken ook dit jaar de Duitsers in de zeik nemen, kan een Duits merk dat natuurlijk ook met ons.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kycikQQT8N0]

Maar Bert Vuijsje brengt Van Os later tot een ander inzicht: “Duitsland heeft jarenlang met superieure verbazing naar alle opwinding in het kleine buurland gekeken, zoals wij in voetbalcontext naar de rivaliserende emoties in België en Nederland kijken. Dat lijkt nu dus te zijn veranderd.” Volgens Van Os heeft Nederland dus Duitsland een minderwaardigheidscomplex bezorgd.

Ik ben benieuwd of De Telegraaf morgen over een ‘reclame-oorlog’ praat. Of mag die uitdrukking niet in deze context?Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


0 reacties op Oranje-bashing in Duitse Fisherman’s Friends commercial

 1. Erik :

  Minderwaardigheidscomplex lijkt me wat ver gaan, maar een knappe kleedkamer hebben ze wel. Volgens Histor althans:
  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sgH2MK-tI9o&hl=nl_NL&fs=1&]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief