Bestedingen no image

2 juli 2010 | Gonnie

0

Helft huishoudens heeft supermarktgadgets gespaard

Door het warme weer, én natuurlijk door het WK is er afgelopen week een extra omzet van 21 miljoen euro behaald ten opzichte van een gemiddelde week in 2010. Hiermee komt de teller van additionele WK-omzet van de afgelopen vier weken op maar liefst 76 miljoen euro. De prognose was een extra WK-omzet van 50 miljoen als Oranje de finale haalt.

De inschatting is dat de extra omzet gecorrigeerd voor weersinvloeden € 45 miljoen bedraagt. Door het warme weer kiest de consument namelijk voor one-stop-shopping en wordt er meer geld uitgegeven aan onder andere barbecues.
  
Maar de extra omzet van de supermarkten is ook zeker veroorzaakt door de supermarktgadgets. 47% van de huishoudens heeft WK-gadgets gespaard. Vaak spaarde men bij verschillende supermarkten (gemiddeld 1,7). Bijna de helft van de spaarders beoordeelde de spaaracties met een rapportcijfer van 8 of hoger. Het gemiddelde rapportcijfer is een 7,4.
 
De Oranjekoorts ligt nu hoger dan tijdens EK 2008 en op gelijk niveau van WK 2006, met een tompouce-index van 150. De top 5 van oranjeproducten was vorige week: Lipton actieproducten, Campina Oranjevla, Bifi Oranjesupporter, Mini Babybel kaasjes en Page WK-toiletpapier.Tags: , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief