Bestedingen no image

7 juli 2010 | Gonnie

0

Albert Heijn meeste mediabestedingen rondom WK

Volgens Distrifood heeft Albert Heijn 1,9 miljoen euro uitgegeven aan reclame rond de wedstrijden van het WK voetbal. Hiermee is de supermarkt de grootste WK-adverteerder. Ik neem aan dat het hier om Nielsen cijfers en dus bruto bestedingen gaat. Bijna 20% van de WK-bestedingen komt uit de detailhandel. BCC staat met 1,3 miljoen op een tweede plaats.

Het zijn vooral de lichaamsverzorgingsproducten voor mannen die veel zijn te zien rond de wedstrijden. Deze groep neemt een gezamenlijk aandeel van 20% in. Nummer drie zijn de financiële instellingen  (8%), waar oranjesponsor ING verantwoordelijk is voor bijna een derde deel van de uitgaven. In totaal is al voor ruim 60 miljoen euro aan commerciële zendtijd door de STER uitgezonden.

Opvallend is verder een ander bericht waarin geschreven wordt over een onderzoek van een Duits onderzoeksbureau, dat meldt dat merken van Unilever vaker te zien zijn op de Nederlandse TV dan FIFA-sponsoren als Coca-Cola, Sony en Adidas. Van alle spotjes uitgezonden rondom zes wedstrijden in de groepsfase van het WK was 8,5 procent van Unilever.Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief