Merken Online share of voice week 26

10 juli 2010 | Gonnie

0

Meeste buzz over vuvuzela’s en Albert Heijn

Vorige week was de week waarin Oranje tegen alle verwachtingen in de kanaries versloegen. 11,2 miljoen Nederlanders was hier getuige van.

Het was ook de week waarin Albert Heijn handig als eerste meedeed met de Return to Sender actie van Opinionators. Unicef had hier echter weer kritiek op en riep op tot constructieve hulp, in plaats van het sturen van beesies naar derdewereldlanden. De share of voice van Albert Heijn stijgt hierdoor en de buzz is in 79% van de gevallen positief.

De grote daler vorige week was Bavaria, maar het aandeel buzz kon natuurlijk ook niet hoger. 92% van de buzz is positief. Ook wordt men steeds positiever over de vuvuzela. Zo zie je maar dat alles went. En eerlijk is eerlijk, met de toeter kun je goed je vreugde uiten tijdens de overwinningstochten die na elke gewonnen wedstrijd plaatsvinden.

Tot slot Heineken, die de pletterpet helemaal heeft losgelaten in haar inhakers. De buzz rondom het merk neemt dan ook af en wordt steeds neutraler van aard. 52% van de buzz is positief. Klik hier voor de Fan Buzz Radar slideshow.Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief