Merken no image

4 september 2010 | Gonnie

0

Oranje ING-leeuwen op de reservebank

Ik had de advertentie gemist, maar gelukkig had Reclamewereld ‘m opgepikt: de ING-inhaker gisteren, op de dag van de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino.

Hierin wordt de  nieuwe slogan van de bank genoemd: ‘Hoeveel bank wil je hebben?’ Waarop de rechter leeuw antwoordt: ‘In ieder geval een goede reservebank.’ Want dat is precies waarop de oranje leeuwen geplaatst zijn, nu de ING voor een nieuwe campagne heeft gekozen.

De rationale achter de nieuwe campagne klinkt goed. Iedere dienstverlener roept dat ze ‘de klant meer centraal stellen’, maar dat concept doet toch vaak aan als een lege huls. Maar door de werknemers af te rekenen op de zogenaamde Net Promotor Score, maakt ING dit wel heel concreet. De bonus van de werknemers is hiermee afhankelijk van in hoeverre de klant zijn bank aanbeveelt bij anderen.

De oranje leeuwen hadden vooral een functie in de transitie van Postbank met zijn blauwe leeuwen naar de ING. Maar ze straalden geen deskundigheid uit. Tja, als ik bij een afspraak in een dierenpak kom opdagen, neemt ook niemand me serieus. Maar de leeuwen blijven dus wel aanwezig in de communicatie rondom de KNVB-sponsoring. Ik snap dat de nieuwe positionering zich niet makkelijk laat doorvertalen naar ‘juichen voor Oranje’, maar ik kan me goed voorstellen dat de rechter leeuw een beetje beledigd is.Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief