Merken no image

23 november 2010 | Gonnie

0

HEMA wil haar klanten verrassen

De Sint-winkel van HEMA is in het eerste weekend goed bezocht. Een speciaal pakjesteam – in de pakken van de film Liever Verliefd – deelde de minimijters van vorig jaar uit in de straat. Zo’n 1.000 mensen hebben tijdens de eerste drie dagen een kijkje genomen.

Volgens Peter Paulsen, formulemanager bij HEMA, hebben bijna 450 van die bezoekers ook iets gekocht. Deze betalende klanten namen gemiddeld 2,5 artikelen mee ter waarde van gemiddeld 3 euro. Populaire producten zijn de poppenkastpoppetjes en vooral veel chocola: letters, munten en de Sinten en Pieten van chocola. Maar ook de traditionele Jip en Janneke notitieboekjes en het assortiment van Return to Sender is populair.

De winkel oogt totaal niet als andere filialen. Paulsen kreeg dan ook verbaasde reacties van klanten bij het overhandigen van de kassabon en de plastic tas. Vaak gehoorde opmerkingen zijn: “Kopen jullie in bij HEMA”? “Moet er geen HEMA op de gevel staan?” Maar HEMA wil haar klanten juist verrassen: ook deze grote formule kan een kleine, sfeervolle winkel hebben. De pop-up store gaat vooral om branding.

En dit is ook de doelstelling van de Sint store in Londen, die 2 december opent. Dat is rijkelijk laat, beaamt Paulsen: “Zo kunnen we Londen heel kort op het echte feest kennis laten maken met Sinterklaas. En zijn we ook voor de vele Nederlandse expats relevant op het allerbeste moment van het jaar.”

De winkel aan de Haarlemmerdijk wordt op 6 december omgebouwd tot Kerst-store.



Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief