Inspiratie Abri Vodafone Youpie

29 november 2010 | Gonnie

9

Abri Vodafone ‘Youpie’ tegenover Carré is fake

Het leek een briljante inhaker van Vodafone. Een abri, tegenover Carré, met de tekst: “Youpie! Ik ben weer bereikbaar!” 

Maar al snel waren er enkele scherpe tweeps (@elilejeune, @mkouwenhoven en @bbstripes) die het hoge Photoshopgehalte van de foto ontdekten. En inderdaad, het gebruikte font lijkt totaal niet op degene die Vodafone in haar communicatie gebruikt.

Een telefoontje naar Corporate Affairs van Vodafone (dank @luukros) gaf de bevestiging. De abri is niet van Vodafone. Wie er wel achter zit, is wel intern bekend, maar had woordvoerder Floor Klein even niet paraat. Wordt dus vervolgd. Wie de afzender van de eerste tweet – @wvandijk – kent, mag ook reageren.

Ondertussen vonden al zo’n vijftig tweeps de tweet de moeite waard om te delen.

Lees hier meer over de hoax.Tags: , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


9 reacties op Abri Vodafone ‘Youpie’ tegenover Carré is fake

 1. Pingback: Youpie!-reclame Vodafone tegenover Carré is fake | Reclamewereld

 2. SjakieK :

  ‘t Was een oude grap… zie http://www.bewired.nl

 3. Pingback: Abri Vodafone blijkt nep « Wouter's Weblog

 4. SjakieK :

  @gonniespijkstra: Hier zie je dat ie meer dan een week geleden al van het internet werd gehaald door T-Mobile en Vodafone: http://www.bewired.nl/news/10/57/

 5. Oude grap of niet, het had zoveel meer kunnen worden als ze het leuk opgepakt hadden: http://bit.ly/flwfiC

 6. Dit was echt een super grap. Jammer dat het niet wat meer van gekomen was. Ze hadden het net wat meer moeten uitpakken. Daar ben ik het mee eens Kevin. Altijd grappig dit.

 7. My FB number is between 20-30 and I expect it will grow somewhat, since there are several more on my to-buy-list. I just ordered the latest one yesterday- Azemour pour les orangers. I’m a bit annoyed it only comes in a 100 ml bottle. I’ve also ordered my first decant, but I really like the feel of a proper bottle…

 8. Fatma Savaş diyor ki:Merhaba,Sizi burada görmek beni çok mutlu etti.Herkese bol kazançlar dilerim. Yukarda bahsettiğim gibi küçük şirin ortalama günde 150-200 kişiye hizmet veren, ev yemekleri sunulan bir işyeri açmayı hedefliyorum. İşyeri konum olarak gebze merkezde olacaktır. Lezzetli yemekler yapabildiğine inanan temizliğe özen gösteren ve bunu fırsat olarak görenlerin maillerini bekliyorum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief