Inspiratie Vodafone hoax abri

2 december 2010 | Gonnie

1

De hoax van Vodafone is echt een hoax

De grap met de Vodafone-abri kreeg de afgelopen dagen nog een staartje. Her en der wordt beweerd dat Vodafone tóch zelf achter de grap zit, waardoor de hoax een hoax zou worden. Waarschijnlijk omdat ik schreef dat men bij Vodafone wel weet wie er achter zit. Ik heb vanochtend nogmaals met de persafdeling gebeld en daar blijven ze erbij dat ze zelf niet aan de Photoshop-knop hebben gezeten.

Nu is ook duidelijk wie er achter de grap zit: Joost, van Action This Day. Hij verveelde zich, maakte een mooi plaatje en schrijf hier een nieuwsitem over. Dit werd in eerste instantie niet erg opgepikt, maar wel genoeg voor een telefoontje van Vodafone aan Joost met het dringende verzoek het item te verwijderen.

Een week later besloot @wvandijk (een vriend van Joost) de foto nog eens op Twitter te verspreiden. Ik zag deze in Tweetdeck voorbijkomen en retweette de foto; het ging immers om een inhaker. The rest is history: Joost schat dat er zo’n 1.000 tweets over de hoax gingen, met als gevolg een bereik van 50.000 personen. En een bericht van Dutchcowgirls, wiens pagina al gauw een 404 werd.

Vodafone schijnt gelachen te hebben om de actie, al verklaart men ‘nooit op deze manier te zullen communiceren. Vodafone gaat uit van de eigen kracht.’ Nu kon het natuurlijk geen verzoek meer doen om de foto te verwijderen.Tags: , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op De hoax van Vodafone is echt een hoax

  1. Pingback: Tweets die vermelden De hoax van Vodafone is echt een hoax « Versereclame.nl -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief