Merken Aegon Eerlijk over clubliefde

17 mei 2011 | Gonnie

0

Aegon is eerlijk over clubliefde

Consumenten weten vaak niet precies wie de grote sportevenementen sponsoren. De meeste sponsoren tonen her en der een logo, nodigen wat relaties uit op een sfeerloze VIP-tribune en mopperen ondertussen een beetje over ambush marketing. Bij clubs scoort de merkbekendheid vast beter dan bij een WK of EK, want hier staan sponsoren op de shirts.

Aegon heeft echter goed z’n best gedaan het sponsorschap van Ajax uit te dragen. De grote spanddoeken in het stadion en de vlaggen op het Museumplein waren daarbij weinig creatief, maar de zoekactie van gisteren was indrukwekkend. Via social media kregen supporters tips over waar in Amsterdam zij de Kampioensamsterdammertjes konden vinden. Wie zo’n paaltje vond, won een limited edition Ajax-shirt met hierop natuurlijk de drie sterren.

Het gaat bij zoiets om een risicovolle actie, die lastig te regisseren is. Bij locatie nummer 14 waren veel fans zo slim om alvast naar het huis van Johan Cruijff te gaan, nog voor de tip werd gegeven. Aegon zelf kwam hierdoor te laat. Niet iedereen was tevreden over het verloop van de actie, zo valt te lezen op de Facebook-pagina van Aegon. Bovendien hadden alle voorbereidingen net zo goed voor niets kunnen zijn. Het valt dus te prijzen dat Aegon niet voor de makkelijkste weg heeft gekozen, zoals zoveel sponsoren doen.

Vandaag plaatste Aegon een inhaker in De Telegraaf, waarin het de spelers bedankt en vertelt over fan Joy, die één van de Kampioensamsterdammertjes heeft gevonden.Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief