Merken Pink Ribbon Silan

5 oktober 2011 | Gonnie

0

Pink Ribbon campagnes 2011

Oktober is Pink Ribbon maand. En hoewel er vorig jaar wel enige kritiek was dat borstkanker wel érg glamourous werd, is het natuurlijk goed dat Pink Ribbon er is. Ook dit jaar zorgde Sanoma belangeloos voor het Pink Ribbon magazine.

Dit jaar heeft het magazine het thema 8. Omdat één op de acht vrouwen borstkanker krijgt en omdat 8 het symbool is voor nieuw leven. Bovendien is het het achtste magazine.

Verder is er het thema ‘Pink Ribbon Moves’. Omdat borstkanker iedereen in de omgeving raakt en omdat beweging de kans erop verkleint. Viva haakte hier weer op in door lezeressen te vragen ‘hun beste beentje voor te zetten’. Een aantal BN’ers gaf al het goede voorbeeld.

Er was dit jaar helaas geen award voor de inhakers in het blad. Het was te druk, schijnt, en ik kan me ook voorstellen dat er wel andere prioriteiten waren. In de slideshow hieronder vind je daarom een vijftal door mij geselecteerde inhakers. Dove adverteert met een mooie poetische tekst op de achterpagina en Mercedes-Benz heeft net als voorgaande jaren een auto gedoneerd. De uiting van Silan vind ik de mooiste, aangezien het merk aangeeft dat er wel belangrijkere zaken zijn dan… Silan.

[simple_slideshow]

De advertentie van Samsung is op het eerste gezicht niet de meest sprekende, maar de actie erachter is wel ludiek. Barry Atsma gaat namelijk naakt. Bij aankoop van een speciaal Pink Ribbon toestel van KPN en Samsung wordt € 10 gedoneerd aan het goede doel én mag je online een pakje weghalen bij een foto van de acteur. Voor de ultieme onthulling moeten alle pakjes worden weggespeeld. Na 4 dagen staat de teller helaas nog maar op € 440.

DDB heeft de campagne voor Pink Ribbon gemaakt. De commercial is een stop-motion filmpje, waarvoor 40 exemplaren van het magazine zijn verknipt.Tags: , , , , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief