EK 2012 Heineken shirt

27 april 2012 | Gonnie

4

Het EK-gadget van Heineken: het Rugnummer-shirt

Geen t-shirt met voetballer erop dus, maar een t-shirt met een uniek Rugnummer. Op je buik. Dit unieke nummer is jouw lot om naar het EK te gaan. Vanaf 1 mei kun je jouw unieke nummer invullen op facebook.com/heineken. Je moet ook een foto of video insturen van jouw legendarische supportersactie. Zo kan heel Nederland laten zien dat het “als één team achter Oranje” staat. En dat past natuurlijk goed bij Heineken als sponsor van het Nederlands Elftal.

Ronald Koeman presenteerde het shirt en is ook de ster van de commercial, die vanaf 2 mei op tv te zien is. Er is ook een themesong: “We are the stars”, van Laidback Luke feat Martel. Koeman en Laidback Luke zitten ook in de jury die de inzendingen beoordeelt.

Het gaat dus om een winactie, zoals er zoveel zijn, maar dan met een t-shirt. Wel een heel erg mooi t-shirt trouwens. Met oog voor detail: een QR-code aan de binnenkant, een Oranje-leeuw op de borst en in de boord een tekst uit het Wilhelmus: “Een prinse van Oranje ben ik, vrij onverveerd.”

Maar of dit typisch Heineken is? Dat hangt wat mij betreft af van de activatiecampagne.

[box]Het shirt is vanaf vanaf begin mei verkrijgbaar bij een krat bier. Er zijn er 500.000 van gemaakt. De allereerste 200 shirts worden op 2 mei vanaf 7.30u uitgedeeld bij C1000 De Jong in Leiderdorp. Als de shirts op zijn, zijn er nog digitale Rugnummers te krijgen om aan de actie mee te doen.[/box]

 Tags: , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


4 reacties op Het EK-gadget van Heineken: het Rugnummer-shirt

 1. Pingback: NIEUW! De Heineken EK-Gadget. Van Bavaria.

 2. Kees :

  Iedereen kan zich associëren met Oranje (Bavaria, Jupiler, Jumbo,etc.) alleen Heineken met het Nederlands Elftal, vraag me af waarom Heineken de deur voor ambush marketing zo wijd open zet.
  Ambushers in Polen en Oekraine moeten wel bedenken dat de politie daar niet veel gevoel voor humor heeft,…

 3. Arthur Brouwer :

  Wat wil ik graag zo’n Heineken shirt met nummer 6967 erop of 2012 het jaar dat we kampioen werden – worden ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief