EK 2012 Infographic social buzz EK wk 2

1 juni 2012 | Gonnie

1

C1000 meest besproken EK-merk op sociale media

De geluksvogeltjes campagne van C1000 is de meest besproken EK-actie op sociale media van de afgelopen week. Dit blijkt uit een analyse, uitgevoerd door reclameblog Verse Reclame en PR-Bureau Coopr. In de tweede week van de social EK-buzz meting blijft C1000 het meest besproken merk. De voorsprong op de nummer twee is echter een stuk minder groot dan vorige week. De buzz van Grolsch was toen slechts 14,7% van de buzz van C1000. Deze week is Kruidvat de nummer twee, met 61,7% van de buzz van C1000.

Gijpvogel de klapper van de week
Er is deze week 39% minder gesproken over C1000 dan vorige week, toen de campagne groots werd geintroduceerd. De Nederlandse consument is bovendien de afgelopen week iets gematigder geworden over de ‘Geluksvogeltjes’ campagne. De hoogste nieuwe binnenkomer is de Gijpvogel van Kruidvat. Opvallend is het extreem neutrale sentiment rondom deze campagne van met René van der Gijp als één van de stamgasten.

Albert Heijn blijft op nummer drie staan in de ranglijst. Aangezien de meting van vorige week net na de introductie van de EK-campagne plaatsvond, is het logisch dat de buzz rondom dit merk deze week wel 2,5 keer zo groot is. De grap met de dildy’s die behoorlijk viraal ging, heeft hier waarschijnlijk een aandeel in.

Grolsch meest positieve, Plus meest negatieve sentiment
De EK-campagne van Grolsch zakt in de peilingen, maar houdt in absolute zin dezelfde hoeveelheid buzz. Van de consumenten die spreken over de commercial of het koelkrat, is veruit de meerderheid positief. Grolsch blijft hiermee het merk met veruit het meest positieve sentiment. De hekkensluiter deze week is nieuwkomer Plus, die net als in 2010 de Juichbandjes-actie voert. Plus heeft echter het hoogste negatieve sentiment, na Albert Heijn.

Nike en ING zijn uit de top 5 verdwenen.

[box]Analyse: Coopr / @josgovaart. Design: @J0553. Idee: Verse Reclame / @gonniespijkstra.
Bron: Coosto, vrijdag 25 mei tot en met donderdag 31 mei 2012. Meegenomen zijn: Twitter, Facebook, Hyves, Google Plus, LinkedIn, Youtube, fora, blogs en nieuwsbronnen.
Er zal wekelijks worden gepubliceerd over de social buzz rondom merken die inhaken op het EK.[/box]Tags: , , , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op C1000 meest besproken EK-merk op sociale media

  1. Pingback: De Gouden Dildy | #datisniks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief