EK 2012 Schermafbeelding 2014-03-18 om 18.55.24

29 juni 2012 | Gonnie

1

De zelfspot van de C1000 Geluksvogeltjes

Het is  bijzonder makkelijk om je af te reageren op een inhakend merk als je baalt van een teleurstellend Nederlands elftal. En het is ook wel logisch als dat merk beloofde te helpen in de strijd. Want de Geluksvogeltjes zouden geluk brengen, toch?

Edwin Evers maakte daarom een parodie op de EK-hit “Ben jij ook voor Nederland?”

 

Maar C1000 sloeg terug, met het beste wapen tegen een parodie: zelfspot. Er waren toch nog miljoenen “Geluks”vogeltjes over, dus daar kon de supermarktketen prima nog iets mee doen.

De vogeltjes zorgen overduidelijk niet voor geluk, en wie wensen wij Nederlanders nou de meeste pech toe? Juist. De Duitsers.

 

En zo creëerde C1000 met “Geluksvogeltjes für die Mannschaft” alsnog een relevant communicatiemoment. Met zelfspot. Knap gedaan.Tags: , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op De zelfspot van de C1000 Geluksvogeltjes

 1. Marley :

  Ik vind ‘m helemaal niet leuk. Beetje laf.
  Snap best dat er altijd maar grapjes gemaakt moeten worden over de Duitsers. Maar ik had toch echt liever Duitsland in de finale zien staan. Dat gezeik over NL-DUI moet maar ‘s afgelopen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief