Uncategorized Peter Strating

16 oktober 2012 | Gonnie

5

In memoriam: Peter Strating

Geheel onverwachts is op zondag 14 oktober 2012 Peter Strating op 62-jarige leeftijd overleden tijdens een korte vakantie.

Marie-Louise, al jaren zijn rechterhand, vroeg mij het bericht te publiceren. Graag wil ik iets persoonlijks over Peter vertellen. Peter was (herstel: is!) immers Professor Inhaak en daarom erg speciaal voor mij geweest.

Ik leerde Peter kennen in 2003, toen de inhakers op de geboorte van Amalia mij dermate interesseerden dat ik daar mijn scriptie over wilde schrijven. Ik kwam naar zijn bijzondere kantoor in Hilversum, en ik was ontzettend bleu en zenuwachtig. En vooral bezig met analyses en theorie.

Daar had de grote, imposante man met wie ik kennismaakte weinig boodschap aan. Gelukkig maar. Hij gaf me een indrukwekkende lezing over de geschiedenis van inhakers. “Met Echte Boter krijg je ze weer aan tafel”, “Mijn hart stond stil, maar mijn Pontiac liep”, alle klassiekers kwamen voorbij. En natuurlijk de “vlekoplossingsysteem-inhaker” van Omo na de gemiste stempel van Piet Kleine tijdens de Elfstedentocht in 1997. Toen Peter de eerste Inhaakmedailles organiseerde.

Na deze lezing begon mijn fascinatie pas echt. Peter was nooit te beroerd om me te helpen met mijn scripties, vol enthousiasme en als mentor, zonder een ‘opa vertelt’ te worden. Tijdens de Gouden Inhaakmedailles van het EK 2004 mocht ik aanwezig zijn. Uitingen verzamelen, scores uitrekenen. En natuurlijk luisteren naar wat al die reclame- en mediamensen van de inhakers vonden.

Afgelopen zomer mocht ik zelf jureren bij de Gouden Inhaakmedailles. Nog even bleu en zenuwachtig overigens. En met nog dezelfde grote, imposante man aan het hoofd van de tafel. Die grootse plannen had voor de toekomst. Een crowdsourcing element voor de Inhaakmedailles bijvoorbeeld. Bijzonder relevant nu het inhaken zelf bijna een volkssport aan het worden is.

We hadden afgesproken om na zijn vakantie over die toekomst te praten. Wat ontzettend jammer dat dat nu niet meer kan. Ik ben Peter dankbaar voor zijn lessen. En ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


5 reacties op In memoriam: Peter Strating

 1. Marie-Louise Seegers :

  Dank je wel Gonnie!

 2. Mooi geschreven en herkenbaar
  Ik ken Peter helaas nog maar kort en betreur dat het zo kort is gebleven.
  Al waren we het niet altijd met elkaar eens.
  Indrukwekkend en charisma zal op mijn netvlies blijven hangen

  Hans van Dalen

 3. Mooi geschreven en herkenbaar
  Ik ken Peter helaas nog maar kort en betreur dat het zo kort is gebleven.
  Al waren we het niet altijd met elkaar eens.
  Indrukwekkend en charisma zal op mijn netvlies blijven hangen

  Hans van Dalen

 4. Froukje Cleton :

  Gisteren was ik samen met Marie-Louise op Peter’s begrafenis. Uiteraard een volle bak. Zelfs de staanplaatsen waren allemaal bezet. Aan het eind klonk “We’ll meet again. Don’t know where. Don’t know when.” Hope so. Bye, Froukje Cleton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

 • Tweets

 • Partner

 • Advertentie


 • Nieuwste artikelen

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 • Link Love

 • Archief