Merken NS Koningstrein

19 april 2013 | Tim

0

Van B naar A met de Koningstrein

Nederland gaat deze maand over van Beatrix naar Alexander en daar heeft de NS een enorm leuke campagne omheen gebouwd.  Vanaf deze maand brengt de NS je namelijk niet alleen van A naar B, maar ook “van B naar A”. Vanaf 25 april rijdt de speciale ‘Koningstrein’ door heel het land. De trein bestaat uit 1.000 m2 oranje folie, 200 m2 rood-wit-blauwe vlagbestickering, 717 confetti-stippen en tien “van B naar A”-logo’s.

De traditie
Gezien de historische band met het Koninklijk huis kon de NS haast niet anders dan met zo’n mooie campagne komen. Het spoorwegennetwerk is immers een initiatief van Koning Willem I en nog steeds gaat de Koninklijke familie jaarlijks met de trein op vakantie naar Lech.

Social Coupé
Op initiatief van twee studenten is tot Koninginnedag de laatste coupé omgetoverd tot ‘Social Coupé’, waar de troonswisseling het gespreksonderwerp van die dag is. Hier kunnen reizigers hun dromen voor ons land delen, of samen met andere reizigers een leuk idee creëren. In september wordt een selectie van 50 van deze dromen – gekozen door het Nationaal Comité Inhuldiging – verbeeldt in een boek dat iedere Nederlander ontvangt op de ‘Koningstrein’.

Spot de trein
Alle reizigers die zichzelf voor het instappen met de ‘Koningstrein’ op de foto zetten en deze uploaden naar Facebook of ns.nl/vanBnaarA maken kans op een weekendtrip voor 6 personen naar Parijs met de NS Hispeed of een Samsung Galaxy S4.Tags: , , ,

Geschreven door

Tim

Geboren in 1986 op de dag die toen nog bekend stond als Koninginnedag. Half Belgisch, half Nederlands. Van jongs af aan verknocht aan televisie. Later aan computers, gadgets, internet en social. Heeft vrijwel iedere serie en/of tv-programma wel eens gezien. Houdt van nieuws, trends, social media, alles wat met sport te maken heeft en is waarschijnlijk als enige Eindhovenaar fervent Ajax-supporter. Je kunt Tim volgen op Twitter, LinkedIn en Google+.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief