Inspiratie 30303_MAT_GB_48sht_scr.pdf

5 juni 2013 | Tim

0

De favoriete inhaker van Joost Geurtsen

Joost GeurtsenIn deze serie laten kenners weten wat hun favoriete inhaker is. Deze keer: Joost Geurtsen

Joost Geurtsen (30) is crossmedia strateeg / creatief bij Endemol Nederland op de afdeling Endemol Concepts. Endemol Concept ontwikkelt concepten, ideeën en content in opdracht van adverteerders of rond het intellectuele eigendom van Endemol. Ze houden zich vooral bezig met concepten waarbij verschillende media elkaar raken: TV, online, mobiel, maar ook offline op (bedrijfs)evenementen.

 

 

Opdrachtgever: British Airways
Bureau: BBH London
Jaartal: 2012
Medium: Televisie, print, billboards, online
Actuele gebeurtenis: de Olympische Spelen 2012 in Londen

Een vliegtuigmaatschappij dat van de daken roept dat je het beste thuis kunt blijven; dat is zoiets als een slager die zegt dat je vegetariër moet worden of een condoommerk dat pro geheelonthouding is. Toch koos British Airways deze opvallende slogan tijdens de Olympische Spelen in Londen. Ze riepen alle Britten op om thuis te blijven om hun atleten aan te moedigen en dus GEEN gebruik te maken van hun diensten. Een geslaagde contradictie, wat mij betreft.

Joost: “Ik vond dit een zeer originele inhaker met een verrassende boodschap, dat inspeelt op het nationale gevoel van de Spelen zonder dat het cheesy wordt. Ik hou ervan. Door het thema (the Big Idea) van het  ‘thuisvoordeel’ centraal te stellen op alle platformen en dit te combineren met typische Engelse humor raken ze de doelgroep, de Engelse markt, precies waar ze geraakt moeten worden.”


Heb je ook een favoriete inhaker? We zijn benieuwd!Tags: ,

Geschreven door

Tim

Geboren in 1986 op de dag die toen nog bekend stond als Koninginnedag. Half Belgisch, half Nederlands. Van jongs af aan verknocht aan televisie. Later aan computers, gadgets, internet en social. Heeft vrijwel iedere serie en/of tv-programma wel eens gezien. Houdt van nieuws, trends, social media, alles wat met sport te maken heeft en is waarschijnlijk als enige Eindhovenaar fervent Ajax-supporter. Je kunt Tim volgen op Twitter, LinkedIn en Google+.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief