Merken Dirk Prinsjesdag Dijsselbloemetje

17 september 2013 | Gonnie

0

De 7 beste inhakers op Prinsjesdag

Prinsjesdag is een terugkerende gebeurtenis op de kalender. Hoe leuk zijn de inhakers dit jaar? Prinsjesdag kunnen we van tevoren zien aankomen. De – wederom uitgelekte – troonrede zorgde voor weinig nieuws. Gelukkig heeft de derde dinsdag van september dit jaar een nieuw element: het is de eerste troonrede van Koning Willem Alexander.

Helaas was er geen sprake van een trending topic, zoals de power nap van Samsom vorig jaar. Die overigens dit jaar zelfs nog een inhaker van Peijnenburg opleverde. Dus hebben we gelet op inhakers die meer waren dan een plaatje, of plaatjes die zich onderscheidden van de 70 andere Prinsjesdaginhakers.

De inhakers met de meeste shares waren volgens Coosto overigens: 1. Heineken’s pilsjesdag (de traditie loont, zie de eerdere versies van 2011 en 2012), 2. IKEA’s Tron en 3. Dirk’s Dijsselbloemetje.

1. HAK
Een dubbele inhaker: Martine Bijl legt namelijk het bijltje erbij neer als endorser van Hak. “En dat is een beslissing die erin hakt.” Check het filmpje voor meer briljante ambigue links naar het merk en Prinsjesdag. “Even wuiven, meneer de Haan!” Voor de liefhebber: het 27-jaar oude Martine Bijl-tafeltje staat te koop op Marktplaats.

 

2. Durex
Haakt in op de eerste troonrede van Willem Alexander. De vraag is echter of de inhaker echt is. Gezien de activiteit van Durex op de Facebookpagina, verwachten we van niet. En komt de voorspelling van @jonasdeponas misschien wel uit.

3. IKEA
Het woonwarenhuis is nog niet zo lang actief op de socials, en dus zijn de inhakers nog fris. Op de troon is blijkbaar alvast bezuinigd.

4. Dirk
Dirk heeft een lange traditie als het gaat om inhaken op Prinsjesdag. In ieder geval al gedurende de vijf jaar dat de koopkracht daalt. De inhaker past goed in de huidige campagne en is daarom geen eenmalige uiting. Bovendien doet Dirk meer dan alleen een advertentie plaatsen in de dagbladen: het geeft morgen gratis ‘Dijsselbloemtjes’ weg, om de pijn van de bezuinigingen te verzachten.

5. McDonalds
Na al het inhaakgeweld van vandaag komt McDonalds nog met een passende inhaker.

mcdonalds

6. Q Music
Noemde vandaag Prince-jesdag (overigens net als LU, voor wie de koek nog lang niet op was), en liet het daar eerst even bij. Maar vanmiddag doet Jeroen van Inkel een oproep voor de beste Prince nummers en draait daar een nummer van.

7. Prenatal
Een inhaker met een verrassende invalshoek, relevant voor Prenatal. Even geen koffertjes en hoedjes.

Prinsjesdag Prenatal 2013

Credits
Dirk: XXS
HAK: Etcetera
Durex: @MartvGerwen & @Steffi_Anderson
IKEA: MEC
Q-music: Brandfighters
McDonalds: TribalDDBTags: , , , , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief