Inspiratie Kalender 2014

28 december 2013 | Gonnie

1

Een selectie van 6 handige inhaakkalenders voor 2014

Als merk moet je always on zijn, met leuke content voor op je social mediakanalen. Een content- of inhaakkalender kan hierbij helpen. Als het lukt om met je merk onderdeel te worden van een trending topic, kan je content heel wat meer bereik behalen. Maar let op: zorg er wel voor dat je een relevante link kunt vinden tussen je merk en de actuele gebeurtenis waar je op inhaakt. Ben jij de enige die met deze inhaker had kunnen komen? Dan zit je goed. Een andere tip is om in te haken met meer dan een Facebookplaatje, zodat je inhaker minder vluchtig wordt. Of nog beter: richt je organisatie zo in dat je heel snel kunt schakelen bij een onverwacht gesprek van de dag. Zie hier een aantal goede voorbeelden van kalenderinhakers: Prinsjesdag, vrijdag de 13e, Gay Pride, Moederdag en Pasen.

Hieronder vind je een selectie van vijf nuttige inhaakkalenders. De volgorde is willekeurig: elke kalender heeft zijn eigen voor- en nadelen.

1. De contentkalender van Buzzcapture
Op deze contentkalender staan de belangrijkste gebeurtenissen van 2014. Dat maakt de kalender erg overzichtelijk, maar het zou kunnen dat je een ‘kleinere gebeurtenis’ mist die wel heel erg goed past bij je merk. Je kunt de contentkalender hier downloaden.

2. De inhaakkalender van Yoursocial
Ook deze inhaakkalender bevat alleen de basisinhaakdagen: Minder handig voor als je uniek wilt zijn. Wel handig als je er gewoon geen eentje wilt missen.

Schermafbeelding 2014-01-21 om 14.58.10

3. Upcoming
Iedereen kent Upcoming als de site met de grappige listicles, maar erachter zit een behoorlijk vernuftige techniek, waardoor men er altijd weet wat op dit moment het meest gedeeld wordt in Nederland. Zo ben je dus altijd op de hoogte van de laatste en meest actuele trending artikelen en memes. In de app zitten in de balk onderin twee tabs: ‘Trending in NL’ en ‘Trending video’.

Natuurlijk gaat het hier niet echt om een inhaakkalender waarmee je content vooruit kunt plannen en produceren. Maar zeg nou zelf: de inhakers op onverwachte trending topics zijn natuurlijk het allerleukste.

Schermafbeelding 2014-01-21 om 15.00.18

4. De #OwnTheMoment planner van Twitter
Het realtime medium is natuurlijk Twitter. Daarom – en ook om merken rond events te laten adverteren – een interactieve kalender gemaakt. Het is een internationale, ietwat Brits georiënteerde kalender – waarbij je events in je eigen Gmail- of Outlookagenda kunt zetten.

Schermafbeelding 2014-04-22 om 14.47.36

5. De issuekalender van de Issuemakers
De issuekalender is een stuk uitgebreider dan de kalenders van Yoursocial en Buzzcapture. Ook weken en maanden met een bepaald thema worden genoemd. De issuekalender bevat bovendien meer maatschappelijke issues, met de kans voor merken om daadwerkelijk waarde toe te voegen. Je kunt de kalender gratis aanvragen, of open hier de kalender in pdf.

Issuekalender de Issuemakers

6. Zapaday
De ultieme inhaakkalender is die van Zapaday. Je kunt de kalender als app op je telefoon zetten, of raadplegen op de site. Wat handig is op de site, is dat je er je eigen dashboard aan kunt maken met een selectie van inhaakmomenten die voor jou of je klanten relevant zouden kunnen zijn. Dit is ook wel nodig: de kalender is open en internationaal en daarom zo uitgebreid dat je makkelijk het overzicht zou kunnen verliezen. Gelukkig kun je ook events per categorie bekijken, zoals entertainment en sport.

Schermafbeelding 2014-01-21 om 15.03.51

Credits beeld: Monouno – Boomerang CreateTags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op Een selectie van 6 handige inhaakkalenders voor 2014

  1. Pingback: In 8 stappen content curatie – nibblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief