Merken HEMA Amstelveen Koningsdag

24 april 2014 | Gonnie

1

De 10 mooiste inhakers op Koningsdag

We vieren dit jaar onze eerste Koningsdag. Bijzonder! En dat geldt ook voor deze selectie van inhakers. 

1. KING
De enige echte campagne rondom Koningsdag, met een relevante insteek: het feit dat we nog massaal ‘Koninginnedag’ zeggen. Voor de gelegenheid staat KING voor Koninklijk Instituut Nederlandse Gewoonten, dat ons met een aantal herhaaloefeningen helpt te wennen aan Koningsdag.

 

 

2. M&M’s
Ook de M&M’s ondergaan een naamswijziging, speciaal voor de Willem-Alexander editie.
We hopen wel dat het bij deze ene omgedraaide M blijft, want: “If you’re not first, you’re last”.

Willem Alexander M&M's Koningsdag

3. HEMA
Om eerlijk te zijn: als dit een Facebookpost was geweest, had hij de selectie waarschijnlijk niet gehaald. HEMA zet zichzelf wel erg centraal. Maar omdat het om gigantische banieren gaat, is deze inhaker een stuk minder vluchtig. En oja, het gaat hier om de HEMA in Amstelveen. En daar schijnt wel iets te gebeuren aankomende zaterdag.

HEMA Amstelveen Koningsdag

4. Amstel
Deze inhaker had alleen Amstel kunnen maken. En ook alleen vandaag. Dat maakt deze inhaker one of a kind.

Amstel inhaker Koningsdag

5. Marktplaats
Marktplaats weet de link met de vrijmarkt elk jaar heel relevant in te vullen. Dit jaar delen ze stickers uit om je waar nog sneller te verkopen.
Foto via @JOR_ID

Stickers Marktplaats Koningsdag

6. Oreo
Het koekjesmerk dat we kennen van supersterke realtime marketing in the States, heeft nu ook een inhaakcampagne in Nederland. Hierbij krijgen telkens typisch Nederlandse gebruiken of tafereeltjes een Oreo-twist. Zo ook het iconische koekhappen op Koningsdag.

Koningsdag Oreo inhaker

7. Mijn oranje shirt zit in de was
T-shirttoko verkoopt oranje shirts voor mensen die niet van de kleur oranje houden. Want naar het schijnt is oranje overal ter wereld af en toe on trend, behalve in Nederland.

Schermafbeelding 2014-04-25 om 10.55.28

8. Wereld Natuur Fonds
Waar de meeste merken een woordgrap maken met ‘Koning’, richt het WNF op een aloude klassieker, en maakt een mooie link met waar het zich voor inzet.

WNF inhaker Koningsdag

9. Heineken
De woordgrap ‘Konings’ was de enige die nog niet was gemaakt. En Heineken is ook wel de enige bij die deze uitdrukking heel erg goed past. En het dreigt ook wel een echt Koningse dag te worden, met dit zomerse weer.

Heineken inhaker Koningsdag

10. Bavaria
Het lijkt een beetje alsof we prinses Beatrix alweer vergeten zijn. Bavaria eert onze vorige Koningin op een manier die we van het biermerk gewend zijn.
Gemaakt door Niels Bruning.

Bavaria inhaker KoningsdagTags: , , , , , , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op De 10 mooiste inhakers op Koningsdag

  1. Pingback: De 10 mooiste inhakers op Koningsdag | WhatEllse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief