Inspiratie Newsjackathon header 2014

13 mei 2014 | Gonnie

0

8 manieren om in de optimale Newsjackathon-stemming te komen

Boomerang Create & Verse Reclame roepen de meest creatieve koppen van Nederland bijeen voor een nachtje cultureel verantwoord doorhalen: de Newsjackathon De Newsjackathon is een contest waarbij je wordt uitgedaagd om in korte periodes trending topics te newsjacken. Inhakers maken dus! De Newsjackathon begint op donderdag 12 juni en duurt maar liefst 24 uur. De deelnemers moeten elke drie uur een inhaker laten zien, en we hebben internationale sprekers uitgenodigd om te vertellen over creatie en het viraal laten gaan van werk. Schrijf je in voor 29 mei.

Hierbij een lijstje met tips om in een optimale newsjackingstemming te komen, uit het Newsjacking boek van Urgent Genius.

1. Live and breathe culture
Obvious natuurlijk, maar zorg ervoor dat je doordrenkt raakt met het nieuws en cultuur. Wordt een lopende encyclopedie als het gaat om films, muziek, boeken, tech en sport. Hoe meer je weet, hoe betere en creatievere links je kunt maken tussen trending topics en de merken waarvoor je werkt. Baad jezelf dagelijks in een informatie overload en wordt een ‘specialist in generalism’.

2. Lezen, niet scannen
Pas als je echt ergens helemaal induikt, kom je tot nieuwe inzichten.

3. Maak je eigen dashboard met insights
Stop alle inspiratie in een map, of op je eigen tumblr. Door te categoriseren, zul je trends ontdekken waar jij als eerste van kunt profiteren wanneer het moment daar is. Master de memes.

4. Bouw je eigen newsroom
Denk als een journalist en omring jezelf met allerlei schermen: Teletekst, CNN, de trending topics op Twitter, you name it. Hoe meer nieuws, hoe meer je die “sense of urgency” meekrijgt.

5. Stel een hybride editorial team samen
Art en copy is een mooi begin, maar zorg ook voor een codeklopper of een cameraman in je team. Iedereen die kan creëren, wat dan ook, is welkom. Denk hybride. Of beter nog: leer zelf een beetje code. Op Codeacademy leer je het gratis.

6. Stalk een expert
Zoek iemand die veel weet van een trending topic en stalk diegene een dag lang.

7. Laat je lekker afleiden
Elk moment kan er een newsjackingkans voorbij komen. Staar je niet blind op dat ene trending topic, maar wees bereid om álles uit je handen te laten vallen als hét trending topic voorbijkomt. Als je een meeting hebt, doe dit met één been. Dus letterlijk: sta op één been. Wanneer de eerste valt, is de meeting voorbij, en dan ook echt.

8. Denk in interactiviteit
Printinhakers zijn prachtig, maar verwacht geen ingezonden brieven. Met reacties kun je weer meer content maken, en meer newsjacken. Denk dus ook aan interactieve platforms, of nog lievere: iets waar jouw publiek zélf content kan maken. Een hashtag werkt ook: denk aan #excelfie en #yolanthetweet.Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief