Social media foto

12 juni 2014 | Gonnie

0

Tips om te newsjacken op Twitter

De eerste ronde van de Newsjackathon start met de Twitterronde. Ashley Vinson, head of brand strategy van Twitter, geeft tips om te newsjacken op… jawel, Twitter.

1. Start een meme, zoals de foto’s die werden gemaakt na de tweet van Cameron over zijn telefoongesprek met Barack Obama.

Screenshot 2014-06-12 20.49.44

2. Twitter mee met live events, waar het volume erg hoog is. Zoals dus het WK.

3. Zoek naar een authentic moment, zoals de selfie met allemaal celebrities door Ellen de Generes. Dit moment zagen de kijkers letterlijk gebeuren op tv en op Twitter, wat het enorme aantal retweets verklaart.

Screenshot 2014-06-12 20.51.37

4. Betrek een populair persoon in de conversatie: zoals Arby’s deed met de hoed van Pharell. Waar trouwens ook iedereen over sprak.

Screenshot 2014-06-12 20.46.07

5. Don’t try too hard. Er zijn zoveel social media teams die wachten tot iets gebeurt. Reken niet op een Oreo-moment. En blijf altijd ‘on strategy’.

6. Doe meer dan alleen een tweet. Arby’s maakte niet alleen een grap, maar was ook degene die de hoed kocht toen Pharell hem aanbod voor een veiling.

7. Bereid mogelijke momenten voor, zoals adidas deed toen Andy Murray won. Dit plaatje stond natuurlijk klaar, alleen de caption hoeft dan nog even geplaatst worden.

BOlZdYsCcAAB9DM

8. Zoek conversaties op, probeer niet zelf de trend te zijn (of je moet JOR_ID zijn, voegt Ashley toe), en voeg iets toe aan de conversatie

9. Optimaliseer je tweet:
- Tweets met afbeeldingen krijgen 35% meer retweets, en zelfs 48% als de tweet over sport gaat
- Dubbelcheck de hashtag en de handle van degene die je wilt aanspreken
- Plaats een . voor de handle als je juist wilt dat je tweet voor iedereen te zien is – en niet alleen de mensen die jullie beiden volgen)Tags: ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief