Merken Albert Heijn to gay Gay Pride

31 juli 2014 | Gonnie

1

De 5 meest blije Gay Pride inhakers

Amsterdam kleurt roze deze week voor Gay Pride en de Canal Parade, het feest dat gaat om vrijheid en blijheid. We verzamelen hier de mooiste Gay Pride campagnes en inhakers.

1. Albert Heijn to gay
Albert Heijn heeft voor Gay Pride zeven winkels omgetoverd tot ‘Albert Heijn to gay’. De zeven winkels zitten allemaal in het centrum van Amsterdam. De winkel op de foto is de vestiging in de Reguliersbreestraat, uiteraard.

De winkels zijn allemaal versierd met regenbogen en de medewerkers dragen roze polo’s. Er zijn speciale producten in de aanbieding, zoals roze koeken, super juice in de smaak granaatappel en framboos, aardbeiensmoothies en croissants met framboos. Bij actieproducten krijg je een gratis “rainbowkrans”. Dus.

Roze koek AH to gay

 

2. FIAT
Er deden niet alleen boten mee met de Canal Parade. Ook FIAT had een ludiek vaartuig afgevaardigd!

fiat

3. De PINKautomaten van ING
ING heeft diversiteit hoog in het vaandel staan, voor zowel de medewerkers als de maatschappij. De medewerkers varen tijdens de Canal Parade mee op de ING-boot. En voor de Gay Pride-bezoekers zijn er drie PINKautomaten, op de Reguliersbreestraat en op het Rokin. Op de schermen is voor de gelegenheid te lezen: ‘Oranje is jezelf zijn. Oranje is ING’.

Pinkautomaten ING Gay Pride

ING Gay Pride pinkautomaten scherm

Kritiek op deze campagne is er ook, omdat hetzelfde al eens in Sydney is gedaan, met de GAYTM’s van ANZ.
Dank aan: @WollieB, @eclipseo11

 

4. Maak al je Gay Pride foto’s #roze met T-Mobile
T-Mobile deelt roze filters uit die je voor de camera van je telefoon kunt plakken. Op deze manier zijn al je foto’s roze. Je kunt deze foto’s delen op deelroze.nl.

T-Mobile Gay Pride filter

 

5. Vodafone
Vodafone sprong er vorig jaar natuurlijk uit met hun ‘Power to joehoe’-boot. Dit jaar deden ze er nog een schepje bovenop met hun 4Gay zeil.

vodafoneTags: , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


1 reactie op De 5 meest blije Gay Pride inhakers

  1. Pingback: In 8 stappen content curatie – nibblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief