Inspiratie Schermafbeelding 2015-04-25 om 20.37.21

25 april 2015 | Gonnie

0

De pareltjes tussen de Koningsdaginhakers

Even leek het een magere inhaakoogst te worden dit jaar. Tot er een paar dagen voor Koningsdag tóch nog wat pareltjes opdoken.

America Today
De link tussen Koningsdag en America Today ontgaat ons volledig, maar wat geeft het. Het “Where is Willy?” zoekplaatje is ontzettend slim. Iedereen die ooit “Waar is Wally” of  ”Where is Waldo” heeft gespeeld, zal niet rusten tot Willy is gevonden. Dat is goed voor de engagement, getuige de vele reacties op de post.

En omdat het algoritme van Facebook ook clicks op de foto beloont, zal de inhaker extra veel bereik hebben gekregen. Wat zullen de designers ook hebben gelachen toen ze nog een hoop andere Willy’s in de mensenmassa photoshopten*.

Deze inhaker is goed voor een glimlach. Natuurlijk ook omdat je in gedachten Máxima hoort hinniken: “Wílly! Wílly! Waar ben je, Willy?”

Schermafbeelding 2015-04-25 om 09.49.05

 

Praxis
Deze inhaker krijgt bonuspunten voor de effort. Er is niet gekozen voor een makkelijk Facebookplaatje, maar voor een video. Er zijn een paar mooie pop-upstores geknutseld en het meisje is natuurlijk een schatje. Het zal ons niet verbazen als Kiki, want zo heet ze, haar eigen fanclub krijgt.

En niet onbelangrijk: de inhaker is relevant. Dat blijkt wel uit de vele mentions in de reacties: “Is dit wat voor jullie kleintje?” Op de site van Praxis vind je de instructies om je eigen winkeltje te maken.

 

Netflix
Een serie met de naam ‘Orange is the new black’ heeft natuurlijk een logische link met ons Koningshuis. En dan laat je twee actrices de Koning feliciteren, want het is altijd leuk om Amerikanen Nederlands te horen spreken. “Geleficiteerd King Willem Alexander!” De fans van de serie zijn vooral verbaasd dat Crazy Eyes er zo normaal uitziet in het echt. Sympathiek!

 

Heineken
Een inhaker in de krant is altijd +1. Omdat je echt gelooft in je creatie en er geld aan uit durft te geven. In het geval van De Telegraaf bereik je meteen 2,2 miljoen Nederlanders, iets dat tegenwoordig ook op Facebook serieus geld kost. Het “wuiven” is een mooie metafoor, die nog prima past bij de gemoderniseerde variant van Koningsdag.

Schermafbeelding 2015-04-25 om 14.34.59

 

Warsteiner
Mooie plaat. Mooie link. Mooie begeleidende copy: “Geniet tijdens Koningsdag ook van een beetje Duits bier in je bloed.”

Warsteiner Koningsdag inhaker

 

* Willy Wonka, Willie Wartaal, Free Willy, Prince William,  Willeke (waarom niet haar vader?) Alberti, Willem van Oranje.

Credits:
Praxis: Yune
Heineken: Boomerang CreateTags: , , , ,

Geschreven door

Gonnie

Gonnie's uit de hand gelopen fascinatie voor inhakers begon toen prinses Amalia werd geboren en ze haar eerste scriptie over inhakers schreef. En zo gefascineerd is ze nog steeds. Gonnie werkt als product manager social bij TMG. Ze houdt van hard lachen en bier drinken - het liefst in die combinatie. En ook van dochter Jente, roze haar, adidas-slippers, Toffifees, Amsterdam en haar huis in Westerpark. Last but not least: ze raakt opgewonden van trending topics.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Omhoog ↑

  • Tweets

  • Partner

  • Advertentie


  • Nieuwste artikelen

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Link Love

  • Archief